Şaşırtmayan haber: Heykel parçalayan saldırgan AKP üyesi çıktı!

İzmir metrosunun İzmirspor durağındaki "Müzisyen" adlı mitolojik figür heykelini parçalayan Serdal Kelçe'nin AKP Karabağlar İlçe Teşkilatı üyesi olduğu ortaya çıktı.

soL-İzmir

İzmir metrosunun İzmirspor durağındaki "Müzisyen" adlı mitolojik figür heykelini parçalayan Serdal Kelçe'nin AKP Karabağlar İlçe Teşkilatı üyesi olduğu ortaya çıktı. 

İzmir Metrosu'ndan yapılan açıklamada, "İzmir Metro’nun İzmirspor istasyonunda 4 yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan 'Müzisyen' adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradı. Hakkında çok sayıda suç kaydı olduğu belirtilen saldırgan Serdal Kelçe, saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştı ve önce kaideyi yere devirdi ardından heykeli parçaladı. Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan şahıs, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi" denildi. 

9 Eylül Gazetesi'nden Serdar Öztürk'ün haberine göre, 1977 doğumlu Baki oğlu Serdal Kelçe'nin AKP Karabağlar İlçe Teşkilatı'na üye olduğu anlaşıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti Üyelik Sorgulaması'nda da saldırgan Serdal Kelçe'nin AKP üyesi olduğu ortaya çıktı.  

Söz konusu heykel bir süredir AKP yöneticileri ve belediye meclis üyeleri tarafından hedef gösteriliyordu.