Sarraf davasının savcısına fahri doktora

Rıza Sarraf davasının Başsavcısı Preet Bharara, hukuk ve adalet üzerine konuşma yaptığı New Jersey Seton Üniversitesi'nde fahri doktorluk ünvanı aldı.

DHA

Rıza Sarraf davasının Başsavcısı Preet Bharara, hukuk ve adalet üzerine konuşma yaptığı New Jersey Seton Üniversitesi'nde fahri doktorluk ünvanı aldı.

İran asıllı işadamı Rıza Sarraf hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, hukuk fakültesinden mezun olan öğrencilere yaptığı konuşmada kendi hayat hikâyesinden örnekler verdi. New Jersey'de Seton Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin diploma törenine konuşmacı olarak katılan Bharara, babasının 76 yıl önce İngiliz sömürgesi olan bir bölgede doğduğunu ve daha sonra ABD'ye geldiğini anlattı.

"HUKUKÇUNUN GÖREVİ DİNLEMEK"

“Hukukçunun en önemli görevi, konuşmaktan ziyade dinlemektir diyen Başsavcı “İyi bir hukukçu olmak istiyorsanız çalışın ve nasıl konuşacağınızı iyi bilin, ama mükemmel bir hukukçu olmak istiyorsanız insanları nasıl dinleyeceğinizi de iyi öğrenin. Hem sorgulamada, hem de müvekkiller ile görüşürken iyi dinleyin, sükunetinizi koruyun. Bunun yanında, hasımlarınızın yeteneklerini göz ardı edip, küçük görürseniz kaybedersiniz" diye konuştu.

Seton Hall Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktorluk unvanı verilen Preet Bharara, program sonrası Türk gazetecilerin “Sarraf davasına Türkiye'den yeni dosyalar ilave edecek misiniz, Türkiye'deki hukukçu adaylarına bir mesajınız var mı?" sorularına “Her şey adalet için" karşılığını verdi.