Sarraf davasında önemli gelişme: Atilla, tanık kürsüsüne çıkacak!

Rıza Sarraf'ın başsavcılıkla işbirliği yapması sonrasında davanın tek sanığı durumuna düşen Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, Pazartesi günü tanık kürsüsüne çıkacağı belirtiliyor.

ABD'de görülen davada, Rıza Sarraf'ın başsavcılıkla işbirliğine gitmesinin ardından, davanın tek sanığı olan Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Pazartesi günü tanık kürsüsüne çıkacak.

27 Mart'ta FBI tarafından tutuklandığında sorulara cevap vermeyen ve işbirliği yapmayacağını kaydeden Atilla, 3 haftadır devam eden jürili duruşmaların son günlerinde önce avukatlarının daha sonra da çapraz sorgulamada savcı yardımcılarının sorularını çevaplandıracak.

Bu tip gelişmeler (sanığın tanık olarak dinlenmesi) ABD'de görülen davalarda, savunmanın davayı kazanamayacağına inandığında son çare yahut sanığın kendi ısrarı sayesinde meydana geliyor. 

17 Aralık operasyon koordinatörü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın tanık olarak dahil olduğu davada, Atilla'nın avukatları müvekkillerine karşı somut deliller sunamadığı halde, sadece Atilla’nın yargılandığı duruşmadaki ifadelerinde aşırı önyargılı beyanlarda  bulunduğu gerekçesiyle mahkeme heyetine hatalı yargılama itirazında bulunmuştu.

Atilla’nın avukatlarından Todd Harrison, Korkmaz’a emniyetin Sparks haberleşme sisteminde yer alan "Bakanlar kurulunu burada toplayacağız" şeklindeki ifadesini hatırlatarak, Gülencilerle olan ilişkisini sormuştu.

Korkmaz bu soruya, “Gülenci mi dersiniz, cemaat mi dersiniz FETÖ mü dersiniz ne dersiniz deyin. Benim bunlarla hiçbir ilişkim yok. Sparks’ta da böyle bir ifade kullanmadım. Bunlar iftiradır. Bunları size belgeleriyle kanıtlarım” yanıtını vermişti.

Korkmaz, Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan'ın Sarraf'tan rüşvet aldığını, ancak Atilla'nın rüşvet aldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını da söyledi.