'Sarraf davasında bilirkişi belli oldu'

'Demokrasileri Savunma Vakfı'nın iki üst düzey yöneticisi, Rıza Sarraf- Hakan Atilla davasına 'İran'a yaptırımlar konusunda' bilirkişi olarak eklendi.

New York'ta tutuklu yargılanan Rıza Sarraf ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın gelecek hafta başlaması beklenen jürili duruşmalarına, Demokrasileri Savunma Vakfının (FDD) iki üst düzey yöneticisi bilirkişi olarak eklendi.

AA'nın haberine göre; Mahkeme, 27 Kasım'daki jüri seçiminin hemen ardından başlayacak duruşmadan önce tarafların uzlaşmasını istediği 10 konuda anlaşmaya varılamaması üzerine, savcılığın ve savunma avukatlarının taleplerine ilişkin kararını açıkladı.

Buna göre, Sarraf ve Atilla'nın davasına bakan Hakim Richard Berman, savunma avukatlarının itirazlarını reddederek Washington merkezli düşünce kuruluşu FDD'nin Başkanı Mark Dubowitz ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer'in 'İran yaptırımları konusunda' bilirkişi olarak dinlenmesinin önünü açtı.

27 Kasım'dan sonra başlayacak jürili duruşmalarda 'İran yaptırımları konusunda uzmanlıklarına başvurulacak' Dubowitz ile Schanzer'in geldiği FDD, hem İsrail'e olan yakınlığı hem son dönemdeki birçok etkinlikte adının Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile anılması hem de 'Türkiye karşıtı söylemlerin' öne çıktığı bir merkez olarak dikkat çekiyor.