Sarp Sınır Kapısı geçici olarak kapatılıyor

Sarp Sınır Kapısı'nın 22 Mart'ta kapatılacağı duyuruldu.

Sarp Sınır Kapısı'ndan, sistemlerin geçici olarak çalışmayacak olması nedeniyle 22 Mart Perşembe günü 08.00-20.00 saatlerinde yolcu ve araç giriş-çıkış işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyonu çalışmaları kapsamında Gürcistan'dan giriş yönünde başlatılan inşaat çalışmaları nedeniyle giriş-çıkış gümrük işlemlerinin, sahanın Türkiye'den çıkış yönü ikiye bölünerek gerçekleştirildiği belirtildi.

Gelinen aşamada, Gürcistan'dan giriş yönündeki inşaat çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, giriş-çıkış gümrük işlemlerinin tamamlanan kısımda gerçekleştirilmesinin ve sahanın Türkiye'den çıkış yönünde inşaat çalışmalarına devam edilmesinin öngörüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Söz konusu çalışmalar nedeniyle 22 Mart 2018 Perşembe günü 08.00-20.00 saatleri arasında sistemler geçici olarak çalışmayacağından, Sarp Sınır Kapısı'ndan yolcu ve araç giriş-çıkış işlemleri yapılamayacaktır" ifadesine yer verildi.