Sare Davutoğlu anlattı: Ahmet Bey sabaha kadar uyumadı, ağladı

Erdoğan'ın müdahelesi sonrası çekilmek zorunda kalan Ahmet Davutoğlu'na yakın gazetede bir 'Davutoğlu güzellemesi' yayınlandı. Yazıda, Davutoğlu'nun çözüm sürecinin sona erdiği gece sabaha kadar ağladığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası görevi bırakmak zorunda kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın Karar gazetesinde, olay sonrasında bir Davutoğlu yazısı yayınlandı. Vahdettin İnce tarafından kaleme alınan yazıda, çözüm sürecinin sora erip operasyonların başlamasından sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sabaha kadar ağladığı öne sürüldü.

Sare Davutoğlu'nun bir gün kendisini aradığını belirten Vahdettin İnce, Sare Davutoğlu'nun kendisine "Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı" dediğini aktardı.

"Barış süreci"nin sona erip operasyonların başladığı günlerde bir çalıştay için Çankaya köşküne gittiğini söyleyen Vahdettin İnce, Davutoğlu'nun bu karardan dolayı "ızdırap" duyduğunu ileri sürdü.

Çalıştay tamamlandıktan sonra Başbakan’a yazdığı bir kitabı gönderdiğini yazan Vahdettin İnce şöyle devam etti:

"Birgün telefonum çaldı. Başbakanlık’tan arıyorlardı. Sare Hanımefendi görüşmek istiyor dediler. Heyecanla buyursunlar dedim. Hanımefendi 'Kürdinsan'ı okumuş. Başladı anlatmaya. Uzun uzun nasıl etkilendiğini anlattı. Sonunda 'ben bu kitapta kendimi buldum' anlamında bir ifade kullandı. Siz neler çektiyseniz, Batı Anadolu’da biz de aynısını çektik dedi. Bir ara sözü, süren hendek savaşlarına, çatışmalara getirdi ve 'Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı' dedi."

Kürt illerine yönelik operasyonların başlamasından itibaren, Davutoğlu, birçok konuşmasında "Emri bizzat ben verdim" diyerek hazırlıkları anlatmıştı.