Sanık polislerin avukatı mazeret bildirdi, Çayan Birben davası ertelendi

Yalova’da, kavgayı ayırmaya çalışırken polisin sıktığı biber gazından hayatını kaybeden 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümüne neden olan 4 polisin tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.

Yalova'da, 2012 yılının Mayıs ayında, çıkan bir kavgayı ayırmaya çalışırken polislerin sıktığı biber gazından dolayı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve üç gün sonra yaşamını yitiren Çayan Birben davasında, tutuksuz 4 polisin yargılanmasına bugün Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Haklarında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan dava açılan tutuksuz sanık polisler Tekin C., Ercüment K., Serhat A. ile İbrahim B. duruşmaya katılmadı. Sanık Avukatı Ali Çelik'in mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması sebebi ile mahkeme Başkanı Metin Uğur, duruşmayı 23 Haziran tarihine erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Birben'in Avukatı Halis Yıldırım bir sonraki duruşmada iddialarını ve beyanlarını sunacaklarını söyledi. Birben ailesine destek olarak mahkemede bulunan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise duruşmaya mazeret bildirerek gelmeyen sanık avukatı Ali Çelik'in, şike davasında gözaltına alındığı için katılamadığını iddia etti.

Çayan Birben'in ailesinin avukatı Halis Yıldırım ise bir sonraki duruşmada karar verilmesini beklediklerini söyledi.