Samsun'da tecavüze uğrayan 12 yaşındaki çocuk intihar etti

Samsun'un Bafra İlçesinde bir süre önce kuzeni tarafından defalarca tecavüze uğrayan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki çocuğun intihar ettiği ortaya çıktı.

Yaklaşık 8 ay önce Samsun'un Bafra İlçesi Çetinkaya Mahallesinde yaşanan olayda, ailesi tarafından baygın halde bulunan 12 yaşındaki D.Y. adlı kız çocuğu, kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber Gazetesi'nden Ümit Ceylan'ın haberine göre D.Y.’nin şüpheli ölümü üzerine yapılan otopside küçük kızın cinsel saldırıya uğradığı belirlendi.

Jandarmadaki sorgusunda D.Y. ile defalarca ilişkiye girdiğini itiraf ederken ölümüyle ilgisinin olmadığını öne süren çocuğun kuzeni K.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi D.Y.’nin otopsisi sırasında ölüm sebebi belirlenemedi.

Soruşturmayı yürüten Bafra Cumhuriyet Savcılığı, kesin ölüm nedeninin tespiti için D.Y.’den alınan organ parçaları ve diğer doku örneklerini, histopatolojik ve sistematik toksikolojik yönünden incelenmesi için Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesine gönderdi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Bafra Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan K.Y., D.Y'nin ölümüyle ilgili suçlamaları kabul etmedi. Şahitleri dinleyen mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı erteledi.

BABA ŞİKAYETÇİ DEĞİL

Öte yandan Bafra Adliyesi'nde görülen davada ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Amcasının oğlu K.Y. tarafından defalarca tecavüze uğrayan ve sonrasında hayatını kaybeden D.Y.’nin annesinin sanıktan şikâyetçi olduğu, babasının ise olmadığı bilgisine ulaşıldı.

CİNAYET DEĞİL, İNTİHAR

Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi’nde D.Y.’ye ait organ parçaları ve doku örneklerini inceleyen uzmanlar, kızın organlarında kimyasal madde tespit etti.

Tespit edilen kimyasal maddeyi inceleyen uzmanlar D.Y.’nin kesin ölüm nedeninin içtiği çamaşır suyundan kaynaklandığı belirledi. Buna göre D.Y.’nin amcasının oğlu tarafından defalarca tecavüze uğraması sonucu girdiği psikolojik bunalım nedeniyle intihar etmiş olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.