Samsun'da 'Sosyalizm için Bilim ve Sanat Atölyesi' devam ediyor

Samsun Halk Komitesi tarafından başlatılan Sosyalizm İçin Bilim ve Sanat Atölyesi, bugün ve yarın evrim, tiyatro ve sinema üzerine yapılacak söyleşilerle son buluyor.

soL-Samsun

Samsun'da Temmuz'un ikinci hafta sonu başlayan Sosyalizm için Bilim ve Sanat Atölyesi, önümüzdeki hafta sonu bugün ve yarın evrim, tiyatro ve sinema üzerine yapılacak söyleşiler ile son buluyor.

Samsun Halk Komitesi, geçtiğimiz haftalarda ''Sosyalizm için Bilim ve Sanat Atölyesi'' ismiyle tarih, bilim, tiyatro, dans, sinema, edebiyat üzerine söyleşileri içeren üç haftalık bir program duyurmuştu. 8-9 Temmuz günü yapılan söyleşiler ile başlayan program, geçtiğimiz hafta sonu Nevzat Evrim Önal'ın katıldığı ''Edebiyatta Lümpenleşme'' ve Engin Özkan'ın katıldığı ''Sovyet Sosyalizminde Bilim'' söyleşileri ile devam etti.

Program bu hafta sonu yine Eğitim-İş Samsun Şubesinde, 22 Temmuz Cumartesi günü biyolog Mehmet Somel'in yapacağı "Evrimsel Biyolojinin Temelleri ve İnsan Evrimi" söyleşisi ile devam ederken, 23 Temmuz Pazar günü eğitimci Can Sökmez'in yapacağı "İdeolojik Bir Araç Olarak Sinema" ve ardından tiyatro eğitmeni Ferdi Ak'ın yapacağı "Bir Direniş Silahı Olarak Tiyatro" sunumlarıyla sona erecek.