Samsun'da polis saldırısına uğrayan liseliler: Susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz!

Yandaş ve gerici okul yöneticilerine isyan eden, "karanlığa sırtımızı dönüyoruz" diyen liselilerin birbiri ardına yayınladıkları bildirilere, Samsun Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrencinin de destek vermesi üzerine, okula terörle mücadele şubesi polisleri gelmişti. Okul öğrencileri ve mezunları, yaşananlara karşı bir eylem yaparak boyun eğmeyeceklerini açıkladı.

soL-Samsun

İstanbul başta olmak üzere liselilerin okullarındaki gericiliğe, yolsuzluklara ve AKP yandaşlığına karşı başlattığı isyan büyüyerek devam ediyor. Yandaş ve gerici okul yöneticilerine karşı, "karanlığa sırtımızı dönüyoruz" diyen liselilerin birbiri ardına yayınladıkları bildirilere, Samsun Anadolu Lisesi'nin öğrencileri de bir bildiriyle destek olmuştu. Samsun Anadolu Lisesi bahçesinde bugün öğrenciler ve okulun mezunlarının konuyla ilgili düzenlediği söyleşiyi terörle mücadele ekipleri basmıştı. Baskından sonra öğrenciler ve mezunlar şehir merkezinde eylem yaparak tehdit ve baskılara boyun eğmeyeceklerini açıkladı.

11 Haziran günü diğer okullarla birlikte bir dayanışma metni yayınlayan Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri ve okulun mezunları bugün okulda bir söyleşi yaptı. Öğrencilerin toplantısı okul yönetiminin tehditlerinin ardından terörle mücadele polisleri tarafından basıldı. Öğrenciler ve okul mezunları polis şiddetine maruz kaldı, sorguya çekildi.

Bugün sabah saatlerinde yaşanan bu olayın ardından, Samsun'daki diğer liselerden arkadaşlarının da katılımıyla öğrenciler ve mezunlar şehir merkezinde bir eylem düzenledi. Öğrenciler, çağrı yaptıkları saat olan 16:00'da Çiftlik Caddesi'nde toplandı. Öğretmenlerin de desteğini alan öğrenciler "Karanlığa geçit vermeyeceğiz" ve "Gençlik yürüyor, mücadele büyüyor" sloganları attı. Öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı.

'SUSMUYORUZ, BOYUN EĞMİYORUZ'

Açıklamada bugün yaşanan baskın anlatılırken, devamında şöyle denildi:

"Mevcut hali yazboz tahtasına dönen, kızlı-erkekli dansımıza dahi karışan cinsiyetçi ve antidemokrratik eğitim sistemini daha da gericileştirilerek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Üzerine basa basa söylüyoruz ki, proje okulları adı altında okullarımıza getirilen yandaş ve tecrübesiz idareciler biz gençleri susturup düşünmekten yoksun bırakmak için çabalıyor ve bilime her zaman öncelik vererek bugüne kadar binlerce aydın yetiştiren Samsun Anadolu Lisesi kültürünü hiçe sayıyor. Aynı sorunları yaşayan 360'ın üzerindeki liseyle dayanışma içerisinde olduğumuzu ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. 

Susmuyoruz, boyun eğmiyoruz ve karanlıkları aydınlığa çıkaracağımızın sözünü veriyoruz."