Samsun’da ‘Halkın Seçeneği Güçleniyor’

Samsun’da Türkiye Komünist Partisi’nin Halkın Seçeneği Güçleniyor toplantısı Pazar günü gerçekleşti. TKP Merkez Komitesi üyesi Ali Rıza Aydın’ın katıldığı toplantı TKP dostları tarafından ilgiyle karşılandı. Toplantının sonunda yaşanan faşist saldırı karşısında TKP, üyeleri ve dostlarıyla başlattığı seferberliği büyüteceğini ilan etti.

soL - Samsun

TKP'nin "Halkın Seçeneği Güçleniyor" başlıklı toplantıları Samsun'la devam etti.

SEÇİMİ BEKLEMEK YERİNE ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ÇAĞRISI

Toplantı, TKP’nin çok sayıda yeni üyeyle buluştuğu örgütlenme toplantılarının tanıtımıyla başladı. Mustafa Suphiler'e ve devrim mücadelesinde hayatını kaybedenlere saygı duruşu eşliğinde tiyatrocu Ferdi Ak tarafından Nazım Hikmet’in Kalbim şiiri okundu. Suphiler'e mektup videosunun gösteriminin ardından Belma Nur Kartal’ın okuduğu "TKP’m benim" şiiriyle komünist mücadelenin tohumunu Anadolu’ya ekenler anıldı.

Ali Rıza Aydın konuşmasının başlangıcında Karadeniz’de önü kesilen mücadeleye ve Türkiye’nin ilk sosyalist devrimciler bu coğrafyada yetişmiş olmalarına değindi. Çaresizliği ve umutsuzluğu yenmek için siyasi iktidar programıyla hareket etmek gerekiğini anlatan Aydın, Türkiye’deki hukuksuzlukların siyasal rejimin krizlerinden kaynaklandığına vurgu yaptı. Aydın, seçimlere bel bağlamanın yanıltıcı olduğu, bugünden örgütlü mücadeleye katılmak gerektiğini söyledi.

‘SAMSUN’DA MÜCADELE EDENLERİ PARTİ BİRLEŞTİRİR’

Salonda alınan sözlerde 2015 seçimlerinin Meclis’teki sol partilerden beklentileri olanlar açısından hüsranla sonuçlandığı dile getirildi. Gündelik sohbetlerde emekçi iktidarı çözümünü bir seçenek olarak işlemenin örnekleri verildi. 

Samsun’un sessizliğe bürünmüş gözüken aydın, emekçi kesimleri içerisinde gündelik hak mücadelelerinin verildiği hatırlatıldı. A101 emekçileri, Telekom işçileri, opera sanatçıları gibi farklı kesimlerin bu mücadelelerde pay sahibi olduğu, ancak yarına dönük ancak siyasi iktidar mücadelesiyle seslerinin birleşebileceğinin altı çizildi.

TOPLANTI BİTİMİNDE FAŞİST SALDIRI

Toplantının sonunda TKP’nin çaresizliğe karşı hazırladığı kısa film ve devamında TKP’ye nasıl üye olunacağı videosu izlendi. TKP’nin Türkiye genelinde yaptığı toplantıların ve açılan yeni büroların sunulduğu görselin ardından Belma Nur Kartal kapanış konuşması yaptı. Kartal, "Bir avuç sömürücünün ve gerici haraminin saltanatını yenecek olan biricik yolu, halkın örgütlü gücünü, başa yazarak tüm dostlarımızı parti saflarına çağırıyoruz" dedi.

Alkışlarla biten toplantıdan çıkıldığı esnada Gazi Sahnesi'nin bulunduğu sokağın iki yanından onlarca kişiden oluşan bir grup saldırıda bulundu. TKP’liler kendi güvenlik önlemlerini alarak saldırıyı durdurdular. 4 partilinin yaralandığı saldırı karşısında TKP’liler ve dostları kararlı bir duruş sergilediler. 

TKP Samsun Örgütü yaptığı açıklamada başarılı geçen toplantının ardından gerçekleşen saldırının boşa çıkarıldığını ifade ederek dayanışma gösteren demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Faillerin tespiti konusunda çalışma yürütmeye başlayan TKP Samsun Örgütü'nün yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. Samsunlu TKP’liler bu saldırı karşısında dostlarıyla sadece dayanışma içinde olmayacaklarını ve örgütlenme seferberliğini büyüteceklerini ilan ettiler.