Samsun'da bir liseden daha bildiri: Yeter ki korkma, boyun eğme!

Liselerin isyanı sürüyor... Samsun'un Atakum ilçesindeki Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencileri de bir bildiri yayımladı. Okullarının isimlerinin değiştirilmesine, okuldaki ırkçı propagandalara, gerici uygulamalara değinilen bildiri de Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencileri, boyun eğmeme çağrısı yaptı.

soL-Samsun

Samsun'da bir lise daha "Boyun eğmiyoruz" bildirisi yayımladı. Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi'nden sonra Samsun'da bir bildiri de Atakum ilçesindeki Onur Ateş Anadolu Lisesi'nde yayınlandı. Okullarının isimlerinin değiştirilmesine, okuldaki ırkçı propagandalara, gerici uygulamalara değinilen bildiri de Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencileri, boyun eğmeme çağrısı yaptı.

Bildirinin tam metni şu şekilde:

"Türkiye'de liselerden yükselen aydınlanma çığlığına bizler de Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencileri olarak güç veriyoruz.

Kimi liselerde 'proje okul' kapsamında okulların tarihi, bilinci ve yapısı değiştirilmeye çalışırken 2011 yılında apar topar bir değişimle okulun idarecileri, öğrencileri ve mezunlarının fikri dahi alınmadan bir oldu bitti ile okulumuzun isminde bir değişikliğe gidilmiş ve sebep olarak 'Milli Piyango' isminin insanları uyuşturucu, kumara sevk ettiği tarzında bir bahane öne sürülmüştür.

Dinsel ve gerici eğitimin giderek yaygınlaştığı günümüzde, okulumuz il ve ilçe müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında ''din eğitimi'' kurumuna dönüşerek dinsel kurslarla donatılmaktadır.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okul içerisinde gerici, dinsel, ırkçı propagandalar yaygın olarak yapılmaktadır. Bizim kullanmamız gereken panolar dinsel içeriklerle, İHH ve  Ensar Vakfı gibi gerici yapılanmaların paydaş olduğu afişler ile donatılmaktadır!

Kadınları toplumsal yaşantıdan uzaklaştırmak isteyen gerici zihniyet okulumuzda da kendini göstermiş ve kadın voleybol takımının çalışmalarını okul öğrencilerine kapatmış,kadın öğrencilerin kullandığı spor kıyafetlerine müdahil olmuştur.

Her fırsatta 'dünyayı allah yarattı' diyerek derse giren öğretmenlerden, ırkçılık propagandası yapan öğretmenlere kadar gericilik hayatın her alanını kuşatmak istemektedir.

'Laleli'den dünyaya doğru giden bir tramvayın yolcuları' olarak dertlerine ortak olduğumuz sıra arkadaşlarımızın yanında umudun şimdi koskocaman bir çınar olduğunu anlıyor, aydınlık bilimsel bir geleceğe inanıyoruz!

Yeter ki korkma, boyun eğme."