Saldırının araştırılmasını reddeden AKP'den komik gerekçe

Muhalefet partilerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının araştırılması ile ilgili verdiği önergeler AKP'nin çoğunluk oyları ile reddedildi. AKP önergeleri neden reddettiğini açıkladı.

Avrupa'nın en büyük üçüncü havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda salı gecesi 3 canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan bir kişinin hayatını kaybetmesi sonucu ölenlerin sayısı 44'e yükseldi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam İstanbul saldırısı gündemde önemli yer tutarken; CHP, MHP ve HDP ayrı ayrı önergeler vererek saldırının araştırılmasını talep etti.

Konuyla ilgili Reuters'ın görüşlerine başvurduğu AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, "Yaşanan her olayda muhalefetin grup önerilerini kabul edersek Meclis'in her işi bırakarak komisyon çalışmasına yönelmesi gerekir. Parlamento'nun asıl işi yasamadır. Zaman zaman Meclis çalışmalarını tıkamak için de verilen grup önerileriyle, Meclis'in yasama faaliyetlerinin aksatılması kabul edilemez" diye konuştu.

Genel Kurul'da 317 sandalyeye sahip olan AKP çoğunluğu elinde bulundurduğu için muhalefetin önergeleri ancak AKP isterse kabul ediliyor.