Sakarya'da 80 öğretmen gözaltına alındı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen darbe soruşturması kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 29 polis ile Emniyette görevli 1 psikolog adliyeye sevk edildi. Darbe soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 80 öğretmen ise gözaltına alındı.

DHA

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile ilçelerde görev yapan görevden alınan polislere yönelik soruşturmada, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 29 polis ve emniyet müdürlüğünde görevli 1 psikolog gözaltına alındı. Gözaltındaki polislerin bazılarının ByLock programını kullandığı tespit edildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Mutlu K., 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Murat K., 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Osman U., Emniyet Müdürlüğü'nde görevli psikolog Tuğba U., komiserler Fatih K. ve Ahmet D., komiser yardımcıları Mustafa U., Ömer K., Mustafa Y. ve Hasan G., polis memurları Abdülkadir K., Barış F., Birgül A., Burcu G.Y., Erdoğan K., Hüseyin K., İsmail D., Kadir B., Kenan T., Mehmet Ç., Mehmet İ., Mehmet T., Ömer Faruk K., Semih D., Sinan O., Şahin A., Yasin S., Sedat P., İsmail S. ve Cemil İ. adliyeye sevk edildi.

80 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişimi soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen, aralarında okul müdür yardımcılarının da bulunduğu 80 öğretmen gözaltına alındı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları süren öğretmenlerin FETÖ'ye yakın sendika üyesi olmak, Bank Asya'da hesaplarının bulunması, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ve ByLock kullandıkları belirtildi.