'Sağlık emekçilerine yönelik şiddet AKP döneminde arttı'

İstanbul'da bir hastası tarafından katledilen psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'a yönelik saldırı İzmir'de protesto edildi. İzmir Tabip Odası'nın çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına SES ve kongre nedeniyle İzmir'de Türkiye Psikiyatri Derneği yöneticileri ile TTB eski başkanı Raşit Tükel de katıldı.

soL-İzmir

İzmir’de sağlık emekçileri, dün İstanbul Bahçelievler’de özel bir merkezde çalışan psikiyatrist Dr. Fikret Hacıosman’ın görevi başında bir hastası tarafından silahla vurularak öldürülmesini protesto etti.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti protesto etmek için bir araya gelen hekimler, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nında toplandı. SES İzmir şubesinin de destek verdiği eylemde, İzmir Tabip Odası adına başkan Dr. Funda Barlık Obuz tarafından bir açıklama gerçekleştirildi.

Açıklamada sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerindeki yetersizliğin sağlık çalışanları için artık tahammül edilemez boyutlara ulaştığı ve güvenliğin sağlanmasında hastane yönetimlerinin ve kamu idarecilerinin rolü vurgulanarak, bireysel silahlanmanın toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiği belirtildi.

Ulusal Psikiyatri Kongresi nedeniyle İzmir’de bulunan psikiyatri hekimlerinin de katılım gösterdiği eylemde Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Dr. Ömer Böke ve TTB eski başkanı Dr. Raşit Tükel de birer konuşma gerçekleştirdi.

'SAĞLIKTA ŞİDDET AKP DÖNEMİNDE PATLADI'

SES adına konuşan SES İzmir Şube Eş Başkanı Dr. Fatih Sürenkök de AKP iktidarı döneminde sağlıkta şiddet olaylarının arttığına işaret ederek, meydanda bulunan sağlık emekçilerini sağlıkta şiddet nedeniyle kaybedilen tüm sağlık emekçileri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşu ardından kitle “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları ve alkışlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.