Sağlık Bakanı'ndan doktor, hemşire ve ebe alımı açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, önümüzdeki yıl 9 bin doktor ile 27 bin ebe ve hemşire atamayı planladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, önümüzdeki yıl 9 bin doktor ile 27 bin ebe ve hemşire atamayı planladıklarını söyledi.

Bakan Demircan, aile hekimi olarak 23 bin civarında doktorun çalıştığını bu sayıyı 35-40 bin seviyesine yükseltmeyi, aile hekimi başına 2 bin 500 civarında bir nüfusu hedeflediklerini anlattı.

Demircan, “2018 yılı içerisinde 9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz en azından. Onlar zaten otomatik, mecburi hizmetten dolayı alıyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz ve bunu tamamlayacağız inşallah. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemenin bitmesini bekliyoruz”dedi.

"İKİ ÜÇ HAFTA SONRA YENİ BİR KURA ÇEKİLECEK"

Bakan, pratisyen hekim açığının beş altı yıl içinde kapanacağını öngördüklerini, uzman açığını kapatmak için de Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) katılma kontenjanını 6 binden 8 bine çıkardıklarını vurgulayarak, atamalara ilişkin olarak şöyle konuştu: 

“2017’de ataması yapılan, toplam yerleşen personel sayımız yani kura çeken personel sayımız 12 bin 380, bunlardan 11 bin 233’ünün ataması yapıldı. Kalan 1147 kişinin ise güvenlik soruşturmaları, değerlendirmeleri devam ediyor. Biz mümkün olduğunca bu güvenlik soruşturmalarında atamadan yana tavır içindeyiz, çok açık bir şekilde, çünkü bizim ihtiyacımız var. Bizim ihtiyacımız olan bu kadroların görev yapmalarını istiyoruz. Ben ekim ayında bunu bitiririz diye düşünmüştüm, bitmedi ama eridi, yani sayı 1143’e düştü, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde gidiyoruz. Zaten önümüzdeki iki hafta, üç hafta sonra da yeni bir kura çekilecek, kura dönemi geliyor. İnşallah, onlar da daha hızlı ilerler.”