'Saatler geri alınsın' kampanyasında imza sayısı 43 bini geçti

Bu yıl yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesiyle gün artık daha geç ağarmaya başladı. Hem işe giden yetişkinlerin hem de okula giden çocukların karanlıkta uyanıp yola düşmesi üzerine sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. İnternette başlatılan “Saatler yeniden geri alınsın” kampanyasına imza verenlerin sayısı 43 bini geçti.

Bu yıl, 45 yıldır yürürlükte olan kış-yaz saati düzenlemesi uygulamadan kaldırıldı. Buna göre gün ışığından daha fazla faydalanarak enerji tasarrufu elde edebilmek için yaz saati uygulamasına hâlâ devam ediliyor. Ancak bu durum milyonlarca öğrenci ve çalışan için hayatı zorlaştırabiliyor.

Cnn Türk'te yer alan habere göre, saatlerin eskisi gibi kış yaz saati uygulamasına göre düzenlenmesini talep edenler de sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyorlar. 

Son olarak "change.org" üzerinden başlatılan bir kampanyayla da bu talep dile getirildi. "Sabahları gözümüz görerek emniyet içinde işimize okulumuza gidelim, enerji tasarrufu sağlansın, elektronik eşyalar şaşmasın, ithalat ihracat zaman farkından düşmesin diye bakanlar kurulu kararıyla saatler yeniden geri alınsın!" denilen kampanya metnini imzalayanların sayısı 43 bini buldu. Kampanya 50 bin kişinin imzasını hedefliyor. 

Bu kampanyanın ardından da sosyal medya kullanıcıları da #Saatler1SaatGeriAlınsın etiketiyle talep ve tepkilerini dile getirdiler.