Saadet Partisi'nin gençlik kuruluşundan lise mescidinde her hafta etkinlik!

İstanbul'da Mevlana Anadolu Lisesi'nin mescidinde Saadet Partisi'nin gençlik kuruluşu olan Anadolu Gençlik Derneği'nin her perşembe dini sohbetler düzenlediği ortaya çıktı.

İstanbul'da Mevlana Anadolu Lisesi'nin mescidinde Saadet Partisi'nin gençlik kuruluşu olan Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) her perşembe dini sohbetler düzenlediği ortaya çıktı.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre derneğin sosyal medya hesabında paylaşılan görüntülerin altına, "Her perşembe mescidimizde yaptığımız ikramlı sohbetlerimize tüm Mevlana Anadolu Lisesi öğrencileri davetlidir" mesajıyla paylaşıldı.

Okul Müdürü ise böyle bir olay yaşanmadığını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokollerle AGD, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Birlik Vakfı gibi dini yapılanmaların okullarda her tür çalışma yapmasının önünün açıldığını söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, "2012 yılından itibaren adım adım hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı fiilen Milli Diyanet Bakanlığı'na dönüşmüş durumdadır. Eğitim kurumları vakıflara, derneklere özetle taşerona devredilemez" dedi.

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Mevlana Anadolu Lisesi okul müdürü olayı yalanlayarak, böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. 

İşte AGD'nin sosyal medya duyurusu: