Rusya'dan S-400 açıklaması: Türkiye'ye kısmi finansman sağlanacak

Rusya'dan yapılan açıklamada "S-400 hava savunma sistemi bataryaları satın alması için Türkiye'ye kısmi finansman sağlanacağı" söylendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı olan Vladimir Kojin, S-400 hava savunma sistemi bataryaları satın alması için Türkiye'ye sadece kısmi finansman sağlayacaklarını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Kojin, S-400 füzeleri satın alması için Türkiye'ye verilecek kredinin, kontratın tamamını karşılayıp karşılamayacağı sorusu üzerine, "Hepsini değil, bir kısmını" yanıtını verdi.

Ayrıca kredi anlaşmasının bu hafta içerisinde imzalanabileceğini de belirten Kojin, "Faiz oranı gibi bazı teknik konular üzerinde uzlaşıya varmaya çalışıyoruz. Bunun üzerinde (Rusya) Finans Bakanlığı çalışıyor" dedi.

'KREDİ İÇİN GEREKLİ KOŞULLARDA ANLAŞILDI'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la dün Ankara'da bir kez daha görüşen Putin, S-400 füzeleri kredisi için gerekli olan tüm koşullar üzerinde anlaşıldığını söylemişti.

Erdoğan da Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 füzeleriyle ilgili bu hafta son görüşmelerin yapılacağını ve bu konunun neticelendirileceğini söylemişti.

Türkiye'nin, Rusya'dan alacağı 4 S-400 bataryası için 2 milyar dolardan fazla ödeme yapacağı biliniyor.