Rus pilotu vuran Alparslan Çelik hakkındaki takipsizlik kararı kaldırıldı

Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen ve İzmir’de silahlarla yakalanıp geçen 3 Nisan’da tutuklanan Alpaslan Çelik hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, yeni iddia ve delillerin oluştuğunu belirtip, daha önce verdiği takipsizlik kararını kaldırdı ve yeniden soruşturma başlattı.

DHA

Rusya ile Türkiye arasındaki ‘uçak krizi’nde pilotlardan birini öldürmekle suçlandığı davadan takipsizlik kararı çıkan Alparslan Çelik hakkındaki karar kaldırıldı ve yeniden soruşturma başlatıldı.

Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, yeni iddia ve delillerin oluştuğunu belirtip, daha önce verdiği takipsizlik kararını kaldırdı ve yeniden soruşturma başlattı.

Geçen yıl 24 Kasım’da SU-24 tipi Rus savaş uçağı Türkiye-Suriye sınırında bir Türk F16’sı tarafından "hava sahasını ihlal ettiği" gerekçesiyle düşürülmüş, uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan biri esir alınmak yerine Alparslan Çelik’in birliği tarafından havada vurularak öldürülmüştü.

Çelik, vurulmaması yönünde emir vermesine rağmen pilotun komutası altındaki kişilerce öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Son olarak Çelik’e "Harp silahı bulundurma" suçundan 8 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

YENİ DELLİLER TESPİT EDİLDİ, TAKİPSİZLİK KALDIRILDI

Rus pilotun öldürülmesi olayı ile ilgili Çelik hakkında takipsizlik kararının verilmesinin ardından, yeni deliller tespit eden Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya, takipsizlik kararını kaldırdı.

Karakaya hakkında yeniden soruşturma başlatıldığı, yeni iddia ve deliller doğrultusunda Çelik’in ifadesinin alınacağı belirtildi.