Roboski'de öldürülen katırlar için soruşturma izni çıkmadı

Roboski'de katırların ölümünden sorumlu kişiler hakkında yapılan suç duyurusuna soruşturma izni verilmedi.

Roboski'de öldürülen katırlarla ilgili Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (HAGİD) tarafından olaya karışan askerî ve idarî personelin cezalandırılması için yapılan suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

Katırların öldürülmesiyle ilgili yapılan suç duyurusunda, "Birçok katırı görev ve yetkisinde olmadığı hâlde, kanun ve nizama aykırı olduğunu bilerek öldüren ve yaralayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî personelinin, gerek suçu doğrudan işleyen, gerekse emir ve talimat vererek suçun işlenmesini sağlayan kişilerin tamamının tespit edilmesi "istenmişti.  

Geçen ay ise, Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Emniyet'e yazdığı talimat ile konu hakkında yürütülen soruşturma tekrar hareketlenmişti. Ancak, Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısı üzerine, şikâyet edilen kamu görevlilerinden Şırnak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Uludere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü ile Şırnak İl Orman ve Su İşleri Müdürü hakkında Şırnak Valiliği'nce "soruşturma izni verilmemesi" kararı verildi. 

HAGİD, kamu görevlileri hakkındaki "soruşturma izni verilmemesi" kararının kaldırılması için bugün Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulundu.