Rıza Sarraf'tan soL yazarı Orhan Aydın'a dava!

17-25 Aralık sürecinin kilit isimlerinden Rıza Sarraf, tiyatro sanatçısı ve soL yazarı Orhan Aydın'a dava açtı.

Haber Merkezi

ABD'de tutuklu bulunan 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf, yazarımız Orhan Aydın hakkında 20 bin TL tazminat talebiyle dava açtı. 

"21. yüzyılın en büyük talancı yalancı, dolandırıcısı, rüşvetçisi ve hırsızı Rıza Sarraf kendisine Twitter üstünden hakaret ettiğimi varsayıp beni mahkemeye vererek 20.00 tazminat davası açmış" diyen Aydın, "Ne güzel. Adam ABD içeri atılmış, milyarlarca dolarlık yolsuzluk ve kara para aklamaktan, alenen bir ülkenin parasını çalmaktan yargılanıyor ama kendisine: 'R.Sarraf Türkiye'deki tüm mal varlıklarını satışa çıkarmış alan da şerefsizdir, hırsızdır, talancıdır, aracı olan da' ve 'Yemlendiğiniz Rıza Sarraf'ın İran'daki partneri Babek Zencani idama mahkum ediliyor, siz halen bu rezilin koynundan çıkmıyorsunuz' dediğim için tazminat davası açılıyor. Günü gelene kadar avukatlarının adını açık etmeyeceğim ancak bu davayı açanlarla aynı ülkede yaşıyor olmaktan, aynı havayı soluyor olmaktan utanç duyduğumu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

Nasıl olur da bir hukukçu uluslararası bir hırsızın bir para taciri hak yiyicinin avukatlığını yapar ve savunusunu 'şerefsiz, hırsız, rezil' kelimelerinin üstüne kurarak hem uluslararası hukuku hem ülkemiz hukukunu ayaklar altına alır bilinmez.

Buradan davayı açanlara ve hırsızlığı aklama çabalarını hayasızlık boyutuna taşıyanlara duyurmak isterim: Rıza Sarraf yalnız benim için değil hem ülkemde hem dünyanın dört bir yanında "hırsızdır, rezildir ve şerefsizdir."

ABD de süren dava bunun en net kanıtıdır ve elbette davanız kabulümdür.

Buradayım ve burada olmaya devam edeceğim.

Tüm taraflara duyurulur.