Rıza Sarraf'ın dünkü açıklamaları sonrası Erdoğan'dan sürpriz program...

Bugün AKP'lilerin katılacağı programlar Erdoğan'ın "taarruz" çıkışını hatırlatırken, kendisinin Rıza Sarraf'ın dünkü açıklamaları sonrası hiçbir programda yer almayacak olması da dikkat çekti.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sessiz bir gün geçirecek.

Günlük programında basının karşısına çıkacağı bir etkinlik bulunmayan Erdoğan, partisine ise adeta "taarruz emri" vermiş durumda.

Rıza Sarraf'ın dünkü açıklamaları sonrası bugün konuşmayacak Erdoğan, sahaya parti yöneticilerini sürdü:

- Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da saat 10.30’da Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı’na katılacak. Ardından İstanbul'a geçecek olan Yıldırım, saat 14.00'te Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışına katılacak.
Başbakan yardımcıları ve bakanların programları
- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, saat 09.30’da Ankara'da AFAD İl Müdürleri Toplantısı’na katılacak. Akdağ, saat 14.30’da Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı, saat 15.30’da Kazakistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’i kabul edecek.
- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci Yedinci Bakanlar Konferansı'na katılacak.
- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Bulgaristan'nı başkenti Sofya'da saat 10.00'da Başbakan Boyko Borisov tarafından kabul edilecek, saat 13.00'te Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva’nın onuruna vereceği çalışma yemeğine katılacak, saat 16.00'da Bulgaristan’ın AB Dönem Başkanlığından Sorumlu Bakanı Lilyana Pavlova ile görüşecek.
- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Bürkeş'te Romanya Milli Günü etkinliklerine katılacak, Romanya Milli Savunma Bakanı Mihai-Viorel Fıfor ile ikili görüşme gerçekleştirecek ve Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek.
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, saat 10.30’da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında yaşananlarla ilgili 221 kişinin yargılandığı Genelkurmay çatı davasını izleyecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, saat 10.00’da Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı’na katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Konya'da saat 10.00'da Diamond Otel'de basın toplantısı düzenleyecek, saat 15.30'da valiliği, saat 16.30'da Büyükşehir Belediyesini, saat 17.00'de AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.
- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, saat 10.30'da Grand Pera Tarihi Emek Sineması'nda İstanbul Beyoğlu Belediyesinin “Büyük Dönüşüm Buluşması” programına katılacak.
- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tokat'ta saat 10.00'da Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde TİM'in ihracat rakamlarının açıklanacağı toplantıya, saat 13.30'da Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesislerinde İş Adamları ile İstişare Toplantısı'na, SAAT 16.00'DA Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Spor Lisesi'nde Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anma törenine katılacak. 
- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da saat 09.30'da Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek “Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu–IV Sahip Ataoğulları ve Turgutoğulları Beylikleri Sempozyumu”'na, saat 13.30'da Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında fidan dikimine, saat 14.00'te Korel Hotel'de Demirçevre Göleti temel atma merasimine katılacak. 
- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da saat 14.00'te Türk Hava Kurumu Battalgazi Şubesinin açılışına katılacak, saat 16.00'da Doğanşehir ilçesi muhtarları ile toplantı yapacak, saat 17.30'da 15 Temmuz Milli irade Ocaklarını ziyaret edecek.

-Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube hizmet binasının açılışına katılacak.

Erdoğan gün içinde sadece AKP kurmaylarıyla İstanbul'da basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.