Rıza Sarraf davasında ilginç gelişme

ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın 21 gün boyunca tecrit hücresine konulduğu, bu sürenin ardından başka bir cezaevine nakledildiği öğrenildi.

17 Aralık operasyonlarıyla ülke gündemine giren, tutuklu kaldığı kısa sürenin ardından AKP'nin girişimiyle serbest kalan Rıza Sarraf, ABD'ye gidişinin hemen ardından bu ülkede tutuklanmıştı.

ABD'deki yargılaması devam eden Sarraf davasında yeni bir gelişme yaşandı.

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Sarraf, 21 gün boyunca tecrit hücresinde tutuldu ve bu sürenin sonunda cezaevi değiştirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman, davaya bakan Yargıç Richard Berman’a yazdığı dilekçede, müvekkilinin hiçbir gerekçe gösterilmeden bulunduğu cezaevinde 21 gün boyunca bir tecrit hücresine konulduğunu, ardından da yine gerekçesiz olarak  Brooklyn’deki Metropolitan Detention Center’a (MDC) götürüldüğünü ifade etti. Sarraf, Brooklyn’deki cezaevinde, Özel Konut Birimi Yerleşimi olarak adlandırılan yerde kendi güvenliğini sağlamak için gerekli olan en kısıtlayıcı ortamda barındırılıyor. Avukat Brafman, 5 haftadır Sarraf'a dava belgelerini veremediğini belirterek tüm avukatların dava hazırlığında geri kaldıklarını dile getirdi.

Avukat Brafman, cezaevi yetkililerinin, Sarraf'ı, tecrit hücresine koyma nedeninin kendilerine özel bir soruşturma olarak açıklandığını, ancak özel hücreye yerleştirilmesinin gerekçesinin açıklanmadığını belirtti.