Rıdvan Dilmen'den Devlet Bahçeli'ye yanıt

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kendisinin "Recep Tayyip Erdoğan, parkasız Deniz Gezmiş'tir" sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen yoruma yanıt verdi.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Tayyip Erdoğan ve ailesini ne kadar çok sevdiğini anlattığı programda Erdoğan için Deniz Gezmiş benzetmesi yapmıştı.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli de Dilmen'e cevap vererek, "Sahadaki şeytanlığı siyasete taşıma" demişti. Bahçeli, Deniz Gezmiş'e yönelikse "Bir dönemin teröristi" ifadesini kullanmıştı. 

Dilmen kişisel Instagram hesabından Bahçeli'ye yanıt verdi. 

Dilmen, şu ifadeleri kullandı:

"Ben ne şeytanım, ne de yalakayım, 15 Ağustos 1962’de Nazilli’de doğmuş onurlu bir Türk vatandaşıyım. Benim dün akşam söylediklerimin altını üstünü çıkarıp, cımbızla çekilmiş cümlelerle beni suçlayıp, halkın önüne atmasını anlamış değilim! Yıllar önce Deniz Gezmiş’ in Filistin konusundaki mücadelesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam Ülkeleri adına büyük bir lider olarak siyasi platformdaki Filistin mücadelesine benzetmişimdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın; kapitalist, emperyalist, “egemen güçlere”, Amerika’ya, İsrail’e baş kaldırıp cesaretle mücadele ettiğini bilecek kadar okur yazarım. Benden kimse özür beklemesin, özür dilenecek bir davranışta bulunmadığım yayının tamamı izlediğinde anlaşılacaktır."