Hijyen Konseyi, son olarak ıslak mendilleri mercek altına aldı. Yapılan çalışmada bazı lokantalardan toplanan, üreticisi, markası yazmadığı için bilinmeyen 22 farklı restoran ıslak mendili, laboratuvarda kontrolden geçirildi. İncelemeler sonucunda, ıslak mendillerin ikisinde "dışkı kaynaklı bakteri"lerden "enterobacter" ve "koli basili" tespit edildi. Mendillerden 5'inde ise "difteroid basil" bulundu.
Hijyen ve Sağlık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fuat Çetinkaya, tüketicileri restoranlarda kullandıkları ıslak mendiller konusunda uyararak, "Yapılan bu çalışmada, özellikle bağışıklık sistemi baskılanmış veya yeterli olmayan kişilerde enfeksiyona yol açabilecek bakterilerin tespit edilmiş olması anlamlıdır ve önemlidir" dedi.