Reina saldırısında yeni bir kilit isim tespit edildi

Reina Katliamı'na ilişkin yeni bir kilit isme ulaşıldığı, bu ismin Abdülmalike Kade olduğu öne sürüldü.

Abdülmalike Kade isimli IŞİD'linin Reina saldırganı Masharipov’la ilişkide olduğu, bu ismin Suriye ve Türkiye arasında kuryelik yaptığı iddia edildi. Kade'nin Reina saldırganı ile Konya'da bir süre birlikte kaldığı tespit edildi.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın konuya ilişkin köşe yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Özbek uyruklu terörist Masharipov’un bağlantılarının üzerine yoğunlaşan emniyet birimleri, Konya’da yeni bir isime ulaştı. 

Bu isim Abdülmalike Kade adlı DAEŞ’çi.

Yapılan çalışmalarda, Abdülmalike Kade’nin de en az Abulizi kadar önemli bir DAEŞ’çi olduğu belirleniyor. Zira, Masharipov’un Konya’da Abulizi’nin yanında olduğu dönemde Abdülmalike Kade de Konya’da. Ülkeye ne zaman, nereden ve nasıl girdiği henüz tam olarak tespit edilebilmiş değil. Kade, Abulizi ile bağlantısı olması nedeniyle aynı zamanda Masharipov’la da tanışıyor. Bir süre Konya’da kalan Kade, Masharipov’un İstanbul’a gidişine kadar kentte kaldı. Şu anda sadece kimliği ortaya çıkarılabilen Abdülmalike Kade, Reina eylemcisi Masharipov’un 15 Aralık’ta yola çıkmasıyla birlikte Konya’da son günlerini geçirdi.

Masharipov’un İstanbul’a ulaşmasını bekleyen Kade’nin 20 Aralık’ta Konya’dan ayrılıp Suriye’ye gittiği belirlendi. Kade’den bir hafta sonra ise bu kez Abulizi 27 Aralık’ta Konya’yı terk etti.  Araştırmalarda, Özbek terörist Masharipov’un, İstanbul’dayken eylemden önceki günlerde Abdülmalike Kade ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Kade’nin, DAEŞ’in Suriye’deki yönetim ile Türkiye’deki hücreler arasındaki ‘kurye’ olabileceği değerlendiriliyor. Örgütün, Türkiye’de faaliyet gösteren Abulizi’ye para ve talimat gönderilmesinde Kade’yi kullandığı düşünülüyor.