Reina katliamı davası yarın başlıyor

Abdulkadir Masharipov'un da aralarında bulunduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılaması yarın Silivri'de başlıyor.

Ortaköy'de Yılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirdiği saldırıda 39 kişiyi öldürdüğü ve 79 kişiyi de yaralayan Abdulkadir Masharipov ile saldırıda rol aldığı belirtilen IŞİD üyesi 56 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından güvenlik gerekçesiyle, Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan salonda yapılacak olan duruşmalar Pazartesi günü başlayarak Cuma gününe kadar sürecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan 90 sayfalık iddianamede 51'i tutuklu 57 şüpheli yer aldı.

İddianamede saldırıda 39 kişinin öldüğü 79 kişinin ise yaralandığı kaydedilirken, aralarında Reina işletmecisi Mehmet Koçarslan'ın da bulunduğu 121 kişi ve bir işletme "mağdur müşteki" olarak yer alıyor. 

İddianamede, saldırgan Abdulkadir Masharipov hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme", "79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurulma" suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.