Redhack yayınladı: AKP'nin gizli toplansına katılan Ruşen Çakır 'Kürtleri böl-yönet' demiş

Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini hackleyen Redhack, bu kez de Ruşen Çakır'a ilişkin bir mail paylaştı. Buna göre Çakır, AKP'nin gizli bir toplantısına katılarak Kürt sorunu konusunda tavsiyeler veriyor...

Haber Merkezi

RedHack tarafından hacklenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın mailleri paylaşılmaya devam ediyor. 

Sabah gazetesinden Yahya Bostan tarafından Serhat Albayrak’a ondan da Berat Albayrak’a iletilen mailde, AKP'nin 2O11 yılında yaptığı gizli bir toplantıya Ruşen Çakır ve Etyen Mahçupyan katılıyor.

İki isim de AKP'ye Kürt sorunu konusunda tavsiyelerde bulunurken mailde şu ifadeler yer alıyor:

Adalet Bakanı Ergin, Ruşen Çakır’dan “Öcalan’ın ev hapsine alındığı, Öcalan’ın İmralı’da tutulmaya devam ettiği ve Öcalansız senaryoların” ayrı ayrı değerlendirmesini istedi.

Etyen Mahçupyan, sunumunda Erdoğan’ın “tek millet” vurgusunun hatalı olduğunu dile getirdi, MGK bildirisinde bunun yayınlanmasını eleştirdi. Ruşen Çakır ise hükümetin demokratik açılım konusunda gündem belirleyemediğini, gündemin BDP/DTK tarafından belirlendiğini söyledi. Bu konuda İçişleri bakanı Atalay, “yaptıklarımızı görmezden gelmeyin” diyerek Çakır’a karşı çıktı. Çakır, PKK sorununun Kürt sorunundan ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürtler arasında şehirden şehre değişen farklılıklar olduğunu belirterek bu farklılıkların iyi analiz edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu, “politika üretirken bu farklılıklar dikkate alınmalı (böl-yönet)” dedi. Dün gece yapılan toplantının benzerleri önümüzdeki dönemde de farklı isimlerle yapılacak.