Rasim Ozan Kütahyalı: Askeri hareketlenme var

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarlarından Rasim Ozan Kütahyalı, TSK'daki türban serbestisine ilişkin ''Yasağın kalkması eski darbeci kesimin aklını aldı, askeri bir hareketlenme var'' dedi.

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başlayan türban serbestisiyle ilgili olarak "Ordudaki başörtüsü yasağının kaldırılması bu eski darbeci kesimin aklını tamamen başından aldı ve bir askeri hareketlenme içine girdiler" iddiasını ileri sürdü.

"Sırf cuma namazı kıldığı ve demokrasiye bağlı olduğu için Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da düşmanı olan bu darbeci kafa 21 Mayıs 1963 benzeri bir intihar kalkışmasına girebilir mi? Eldeki verilerle Hayır demek o kadar kolay değil" görüşünü dile getiren Kütahyalı, "Elbette iktidara el koyamazlar ve başarılı olamazlar ama son bir umutsuz hamle yapabilirler" ifadesini kullandı.

Kütahyalı'nın yazısından bir bölüm şöyle: 

Ordudaki başörtüsü yasağının kaldırılması bu eski darbeci kesimin aklını tamamen başından aldı ve bir askeri hareketlenme içine girdiler. Sırf cuma namazı kıldığı ve demokrasiye bağlı olduğu için Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da düşmanı olan bu darbeci kafa 21 Mayıs 1963 benzeri bir intihar kalkışmasına girebilir mi? Eldeki verilerle Hayır demek o kadar kolay değil...
***
Elbette iktidara el koyamazlar ve başarılı olamazlar ama son bir umutsuz hamle yapabilirler. Bu milleti yenmeleri imkânsız. Bilakis bu kesimin üzerinden bu sefer milletin büyük çoğunluğu buldozer gibi geçer ve FETÖ'cülerin şu anki halinden beter hale gelirler...
***
İnşallah bu tabloları yaşamayalım. Akacak kan damarda durmaz biliyorum ama olabilecekleri düşündükçe de üzülüyorum...