Rant mağduru Farabi Sokak'ta son durum: 'Komünistlere güvenmeyin, meclis toplanıyor'

İstanbul'da evleri yıkılan Çekmeköy Farabi Sokak halkı, çevre mahallelerle de dayanışma içinde haklarını aramaya devam ediyor. Belediye Meclisi'nin bu konuyla ilgili bugün toplanacağı öğrenildi.

Haber Merkezi

İstanbul Çekmeköy'de evleri yıkılan Farabi Sokak halkına en büyük destek komşu mahallelerde aynı kaderi paylaşmış ya paylaşma ihtimali olan yurttaşlardan geliyor.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) bu bölgede çalışmalar sürdüren üyelerinin, işbirliği ve dayanışmayı örgütlemek için katkı koyduğu biliniyor.

2 Eylül Pazar günü dayanışma çadırına giden parti üyeleri, konuştukları yurttaşlardan belediyenin mahalle halkına "komünistlere çok güvenmeyin" uyarıları yaparak tacizde bulunduğunu öğrendi.

soL muhabirinin de bulunduğu ziyaret yaklaşık iki saat sürerken, ziyarete daha önce yine tapu problemi yaşamış komşu mahalleden yurttaşlar da katıldı. 

Konuyla ilgili bu ziyaret sonrasında gerçekleşen bir gelişme, Çekmeköy'de belediye meclisinin toplantı yapacağı ve Farabi Sokak probleminin görüşüleceği bilgisinin mahalleliye ulaşması oldu.  

Özellikle yerel seçim takviminin siyaseten işlemeye başladığı bir dönemde ortaya çıkan durumun ve direnişin belediye yönetiminde rahatsızlık yarattığı biliniyor.