Rakel Dink: Hrant'ı düşmanlaştıran zihniyet yükseliyor

Chirac Vakfı tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşan Rakel Dink, Hrant Dink'i hedef gösteren zihniyetin tüm dünyada yükselişte olduğunu söyledi.

Chirac Vakfı tarafından verilen, 2017 Chirac Çatışmaların Önlenmesi Ödülü'nü Hrant Dink Vakfı adına Rakel Dink aldı. Rakel Dink düzenlenen törende, "Hrant'ı hedef gösteren, düşmanlaştıran, öldüren ırkçı zihniyet, bugün sadece Türkiye'de iktidardan pay almaya çalışmakla kalmıyor, dünyada da yükseliyor, yeni "öteki"ler ve düşmanlar yaratıyor, duvarlar örüyor. Bu dünyada o kadar acı yaşandı ki, artık yetmez mi? Bu kadar kan ve gözyaşı yetmez mi? Acıları çoğaltmak yerine, var olan acılara şifa olma yollarını aramak gerekmez mi? Devletlerin amacı öldürmek değil yaşatmak olmalı" dedi.

Mülteci sorununa da değinen Dink ""Yerinden yurdundan edilmenin ne demek olduğunu bilen bir Ermeni olarak bugün milyonlarca mültecinin köklerinden kopup dünyaya savrulduğunu görmek ayrı bir acı veriyor. Bu durumla ilgili devletlerin reaksiyonunu izlemek ise ibretlik. Maalesef nefret söylemi tüm dünyada yükseliyor ve insanları kendi dini veya etnik mahallelerine daha da kapanmaya yöneltiyor" derken amaçlarının "ayrımcılıkla mücadele etmek, diyalog ve barış dili kurmak, farklı kimlikleri yakınlaştırmak, kültürel mirası korumak, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini geliştirmek, duvarlar örülen bir dönemde sınırları açmak, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesine katkı sunmak ve en önemlisi insanların kafalarındaki sınırları aşmak " olduğunu da ekledi.