PYD ABD'den kritik bir talepte bulundu: Zaman daralıyor

PYD'nin Afrin kantonunun Eşbaşkanı Hevi Mustafa, Washington Post gazetesi için bir yazı kaleme alırken, ABD'den yeni bir talepte bulundu.

PYD'nin Afrin kantonunun Eşbaşkanı Hevi Mustafa, Washington Post gazetesine Türkiye'nin operasyonu ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Mustafa, ABD'nin Rusya ile Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı birliklerin Suriye savaş uçakları tarafından bombalanmasını önleyen bir anlaşma yaptığını belirterek, benzer bir "uçuşa yasak bölgeyi" Afrin'de de uygulama sokma çağrısı yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, "ABD'nin yürüttüğü diplomasi, Türkiye'nin üzerinde pek etki göstermiyor ve bu durum şaşırtıcı değil. Erdoğan, Esad rejimine karşı demokratik bir alternatifi desteklemedi ve ABD'ye Suriye'de El Kaide'ye karşı mücadelesine yardımcı olmayı kabul etmedi" diyen Mustafa, "Savunma güçlerimiz, El Kaide'nin şu anda yoğun olarak bulunduğu bölgelerde demokratik düşünce yapısına sahip çok sayıda Suriyeli'yi saflarına kattı ve küresel güvenliğe yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için ABD ile birlikte çalışmaya hazırız. Bunu yapabilmek için ABD'nin Suriye hava güçlerinin SDG hedeflerini bombalamasını engelleyen ABD ile Rusya arasındaki anlaşmaya benzer bir uçuşa yasak bölgeyi uygulamaya sokması gerekiyor. Ancak Washington acele etmeli. Zaman daralıyor" ifadelerini kullandı.