'Proje Okulu' zorbalığına direniyorlar: Kadıköy Anadolu Lisesi eylemde

AKP'nin "Proje Okulu" adı altında okulları dönüştürme ve kadrolaşma operasyonuna karşı öğrencilerin direnişi sürüyor. Bu sabah da Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri derse girmeyerek oturma eylemi başlattı. Okul Müdürü öğrencileri disiplin ve devamsızlıkla tehdit etti.

Haber Merkezi

AKP'nin "Proje Okulu" adı altında okulları dönüştürme ve kadrolaşma operasyonuna karşı öğrencilerin direnişi sürüyor. Bu sabah da Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri derse girmeyerek oturma eylemi başlattı. 

AKP hükümetinin eğitimde dönüşüm programı çerçevesinde yürütülen ‘Proje okul’ uygulamasına liselilerin tepkisi her geçen gün daha da büyüyor. Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) öğrencileri, bu sabah derse girmeyip okulun tören alanında buluşarak oturma eylemi başlattı.

Liseliler, eylemin nedenini, “Okulumuzun 3 yıl önce proje okulu ilan edilerek, kulüp faaliyetlerimizin, festivallerimizin yapılamamasına neden olunması ve bu uygulama ile KAL ruhunun yok edilmeye çalışılmasıdır” şeklinde ifade etti.

Oturma eyleminin gerçekleştiği alana gelen okul müdürü, öğrencileri disiplin soruşturması ve devamsızlıkları ile tehdit etti.