Proje Okulları: Öğrenci, öğretmen, veli mutsuz; AKP yandaşları mutlu!

Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, AKP'nin dayattığı "Proje Okulları" uygulamasının öğrencileri, öğretmenleri, velileri mutsuz ettiğini, yalnızca AKP yandaşı öğretmenlerin mutlu olduğunu söyledi. Özdemir, "Öğretmenler odasındaki barış havasını bozmayın" dedi.

Haber Merkezi

Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, AKP'nin dayattığı "Proje Okulları" uygulamasının öğrencileri, öğretmenleri, velileri mutsuz ettiğini, yalnızca AKP yandaşı öğretmenlerin mutlu olduğunu söyledi. Özdemir, "Öğretmenler odasındaki barış havasını bozmayın" dedi. 

"Proje Okulları" kapsamındaki liselerde 8 yılı dolduran öğretmenler "norm fazlası" bahanesiyle uzak okullara adeta "sürgün" edilirken, bu okullara AKP yandaşı olduğu bilinen öğretmenlerin atanması tepkilere yol açtı. AKP'nin kadrolaşma hamlesi olarak nitelendirilen "Proje Okulları" hamlesine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Özdemir, AKP mağduru öğretmenleri yalnız bırakmayacaklarını söyledi. 

"DÜŞMAN HUKUKUNDA BİLE BU KADAR ZALİMLİK YOK"

soL'un sorularını yanıtlayan Özdemir, şöyle konuştu:  

"Geleceğimiz öğrencilerimiz mutsuz, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz mutsuz, tüm bu olup bitenleri şaşkınlıkla izleyen velilerimiz mutsuz. Peki kim mutlu? Türkiye genelinde 155 proje okulunda tüm yasal şartları yerine getirmiş, sınavlar kazanmış öğretmenlerin yerine Bakanlık tarafından atanacak yandaş öğretmenler mutlu. Adalet unutulmuş, vicdanlar kör, sağır, dilsiz. Nasıl bir eğitimcilik anlayışıdır bu, nasıl bir insanlık anlayışı. Yazıktır, günahtır. Düşman hukukunda bile bu kadar zalimlik yoktur. Bu ülkenin Atatürkçü, cumhuriyetçi, aydın öğretmenleri sizin düşmanınız değil. Onların yetiştirdiği Türkiyemizin yüz akı olan pırıl pırıl öğrencileriniz de sizin düşmanınız değil. Unutmayın 'zulüm ile abad olunmaz.' Gelin yol yakınken bu yanlıştan vazgeçin. Çocuklarımıza da öğretmenlerimize de kıymayın. Çünkü kestiğimiz dal hep beraber bindiğimiz daldır. Eğitim-İş gereğini yapacaktır. İstanbul keşmekeşine kurban edilen eğitim emekçilerini yalnız bırakmayacaktır."

"DANIŞTAY, DAVA AÇAN ÖĞRETMENLERİN LEHİNE KARAR VERDİĞİNDE..."

Danıştay'da açılan davalar, sürgün edilen öğretmenlerin lehine sonuçlanmaya başladığında daha da büyük bir keşmekeşin ortaya çıkacağına dikkat çeken Özdemir, "Danıştay'da açmış olduğumuz davalar lehte sonuçlandığında ortaya çıkacak kaosu varın siz düşünün. Aklın ve vicdanın yolu birdir. Gelin çağrımıza kulak verin. Öğretmenler odasının barış havasını bozmayın, size uzattığımız eli tutun birlik, beraberlik ruhunu öldürmeyin. Biz Eğitim-İş olarak bu birliğin ve beraberliğimiz yaşatılmasından yanayız. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenleri ve cumhuriyetimizin bekçileriyiz. Laik  ve demokratik cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını korumak için hep tetikteyiz. Hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz" dedi.