Plajda bira içen kadınlara kesilen para cezası iptal edildi

Zonguldak'ta, geçen yıl belediyenin işlettiği mavi bayraklı Kapuz Plajı’nda bira içen iki doktora polis tarafından kesilen 109'ar lira para cezası, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Zonguldak'ta, geçen yıl Kapuz Plajı’nda bira içen iki kadın doktora polis tarafından kesilen 109'ar lira para cezası, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cezanın iptali için Zonguldak Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuran doktorlar, plajın kamu malı olduğunu ve kimseye rahatsızlık vermeden içki içmenin yasaklanmasının kanuna aykırı olduğunu ifade etmişti.

Mahkemenin, uygulanan para cezasının yerinde olmadığı kanaatine vararak cezanın iptaline karar verdiği belirtildi.

Zonguldak Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Lale Tetik, yasal dayanağı olmayan cezanın kaldırıldığını belirterek, "Aile plajı gerekçesiyle uygulanmaya çalışılan ahlakçı ve eril yasaklamalara karşı verilecek hukuk mücadelesi önemlidir. Bu vesile ile Zonguldak'ta ve bu ülkede yaşayan kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğimizi yineliyoruz. Bu olay yaşam tarzına yapılan diğer alanlardaki müdahaleler ile birlikte düşünülmesi gerekmektedir. Son gelinen noktada konuyla ilgili hatalı tutumu bulunan görevlilerin ve onları koruyan sorumluların basına yaptıkları açıklamaların yaşanan mağduriyeti daha da arttıran değil, onaran ve çözümleyen noktalarda durması gerektiğini düşünüyor ve umuyoruz. Bu karardan sonra kesilen ceza ve basına yapılan açıklamaların yeniden değerlendirilmesini, özeleştirel tutumlar içinde açıklamalar yapılmasını ve görevini kötüye kullanan sorumlular hakkında gereken yaptırımların uygulanmasını ayrıca plaj girişine konan 'yasa dışı yasak' tabelaların kaldırılmasını Zonguldaklı kadınlar olarak talep ediyoruz" dedi.