PKK'den CHP'ye erken seçim teklifi

PKK yöneticilerinden Bese Hozat, HDP adına CHP ve ÖDP'ye olası erken seçimde ittifak önerisinde bulundu.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Mednuçe TV'ye konuşan PKK yöneticilerinden Bese Hozat, erken seçim olasılığının arttığını vurgulayarak, HDP adına CHP ve ÖDP'ye ittifak teklifinde bulundu. Bu ittifak için CHP'nin içindeki ulusalcıları tasfiye etmesi gerektiğini söyleyen Hozat, "olası bir erken seçimde kesinlikle tüm demokrasi güçlerinin bir blok olarak hareket etmesi lazım" dedi.

Bese Hozat, "ortak bir ittifakla bu seçime girilmelidir. CHP, ÖDP, HDP vb. tüm demokrasi güçleri... AKP, MHP ittifakı ve faşist bloğuna karşı bir demokrasi bloğunu Türkiye'de hızla örgütleyip ciddi bir hazırlık sürecine girmelidirler" dedi.

Hozat CHP içinse "CHP içindeki ulusalcı damar, inkarcı, imhacı politikalardan çok fazla vazgeçmedi" diyerek, CHP'nin "Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda her zaman engelleyici bir rol" oynadığını ve "Kürdistan'da kendisini bitirdiğini" söyledi.

AKP'nin devlet içindeki Kemalistleri tasfiye ettiğini söyleyen PKK yöneticisi, CHP'nin etkisinin böylece daha da azaldığını belirtti.