Peri Bacaları'nda katliam

Kapadokya’daki çevre katliamına Göreme’de yapılan inşaatlar eklendi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da peri bacalarına zarar verilmesine ve tarih katliamına fütursuzca devam edilmesine tepki gösterdi.

soL - Haber Merkezi

Kapadokya'da çevre katliamı devam ediyor.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesi Ünlü Sokak'ta peri bacalarının yanına inşaat yapıldığına dair görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan bir açıklama yaptı. 

Daha önce de kayaların üzerine beton dökülerek merdivenler in inşa edildiğine, restorasyon çalışmalarında da doğal dokuya ciddi zarar verildiğine dikkat çeken Candan, "Tüm bunları yargıya ve kamuoyuna taşımıştık. Şimdi de akla zarar bir şekilde peri bacalarına zarar verecek şekilde inşai çalışmalar yapılıyor. İnşaat duvarında ise ‘Denetimi Göreme Belediye Başkanlığı tarafından yapılıyor’ tabelasının asılı olması ise içler acısı bir durumdur. İnşaata izin veren belediye ve Koruma Kurulu kararlarının iptali için konuyu yargıya taşıyoruz. Sorumluluğu bulunan ve buna izin veren Göreme Belediyesi, Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri dahil, tüm yetkililer hakkında TCK m. 257 uyarınca görevi kötüye kullanma ve 2863 sayılı Kanuna muhalefetten, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız” dedi.