'Pembe otobüs' uygulanmaya başlandı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde 'pembe otobüs' uygulaması başladı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde okuyan ve Karaköprü Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler için körüklü otobüsün kullanıldığı ‘Ekspres Osmanbey Kampüsü’ hattı açıldı. Hürriyet'in haberine göre yeni açılan hat ile öğrencilere hızlı ve konforlu ulaşım sağlandığı belirtilen belediye açıklamasında, şunlara yer verildi: “Sabah saat 07.00’de yurdun önünden kız öğrencileri alan 150 yolcu kapasiteli 18 metre uzunluğunda, 4 kapılı körüklü otobüs hiç bir durakta durmadan Çevik Kuvvet Kavşağı, çevre yolu ve Mardin yolu üzerinden Osmanbey Kampüsü’ne gidiyor.

Konforlu bir yolculuk yapmanın keyfini yaşayan öğrenciler, yolculuk sırasından teknolojik aletlerini beş noktada bulunan USB girişli aparattan şarj ederken, isteyen kablosuz ağdan internette sörf yapabiliyor. Ayrıca otobüsün içinde bulunan plazmadan da televizyon izleyebiliyorlar.” denildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Nurullah Ardıç’ın twitter hesabından paylaştığı “Taciz/tecavüz olaylarını ideolojikleştirmek yerine daha anlamlı/faydalı sonuçlar çıkaralım: Kadınlara özel, ‘pembe otobüs’ uygulaması gibi” iletisi ciddi tepki çekmişti.

Konuyla alakalı ulaşmaya çalıştığımız Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Belediyesi yetkilileri ise bir açıklamada bulunmadı.