'Peki Cumhurbaşkanı bundan sonrası için ne düşünüyor?'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü kongre kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen vekillerin izlenimlerini aktardı. Selvi, "Dünden itibaren Cumhurbaşkanı ile temas edenler, 'Cumhurbaşkanı çok rahatlamış' diyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

AKP'de kongre kararı sonrası Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dün Saray'da Erdoğan'la görüşen AKP'li milletvekillerinin gözlemlerini yazdı.

"Peki Cumhurbaşkanı bundan sonrası için ne düşünüyor?" diye soran Selvi, "Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan kahvaltıda bir grup milletvekiliyle bir araya geldi. Önümüzdeki sürece ışık tutması açısından önemli değerlendirmeler yaptı. Onları paylaşacağım. Ama ondan önce bir gözlemi paylaşmak istiyorum. Dünden itibaren Cumhurbaşkanı ile temas edenler, 'Cumhurbaşkanı çok rahatlamış diyor. O rahatlığın da etkisiyle milletvekilleriyle kahvaltı, planlanan süreden uzun sürmüş" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın erken seçim düşünmediğini belirten Selvi, şöyle devam etti:

"Herkes kimin başbakan olacağını merak ediyor. Bu konuda tek adres, Cumhurbaşkanı Erdoğan. Kimin başbakan olacağını o işaret edecek. Cumhurbaşkanı ile kahvaltıda kimin başbakan olacağı soruluyor, 'O, bundan sonrasının işi' diyor. Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri üzerine, “Güçlü cumhurbaşkanı uyumlu başbakan” formülü ön plana çıkıyor. Kulislerde “3B” formülü oluşuyor. Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Berat Albayrak...

Yazının tamamı