Paypal Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu: Şirketten 'paranızı çekin' uyarısı

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şirket, müşterilerinden sistemdeki bakiyelerini banka hesaplarına aktarmalarını istedi.

Haber Merkezi

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu, sistemin 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren kullanılamayacağını açıkladı.

PayPal, müşterilerine gönderdiği bilgilendirme mailinde, faaliyetlerine gerekçe olarak, "yerel düzenleyici kuruluşa yapılan lisans başvurusunun reddi" olarak gösterdi. Aynı işlevi gören BKM Express'in kullanıma açılmasının ardından, PayPal'ın faaliyetlerine izin verilmek istenmediği iddiaları basında yer almıştı.

Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:

"PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.  Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler. 

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız. 

Bakiyenizi çekmek için:

Hesabınıza giriş yapın.
Özet sayfasında yer alan PayPal Bakiyesi'nden “Para Çekin”i tıklayın.
Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve “Devam”ı tıklayın.
Onay sayfasını inceleyin ve ardından “Gönder”i tıklayın.

Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5-7 gün arası sürebilmektedir.

Banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.     

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir."