Patronların kullanışlı Valisi: Soma'da Kolin'i kolladı, Rize'de maden savunucusu!

Manisa Valisi olduğu dönemde Soma'nın Yırca Köyü'nde termik santrali savunan Erdoğan Bektaş, şimdi Rize Valisi olarak Cerattepe duruşmasını izlemek ve yöre halkına destek vermek için gelen maden karşıtı yurttaşların kente girmesini engelledi.

Haber Merkezi

Manisa Valisi olduğu dönemde Soma'nın Yırca Köyü'nde termik santrali savunan Erdoğan Bektaş, şimdi Rize Valisi olarak Cerattepe duruşmasını izlemek ve yöre halkına destek vermek için gelen maden karşıtı yurttaşların kente girmesini engelledi. 

MANİSA'DA KOLİN'İN YANINDA

Soma'nın Yırca Köyü'nde zeytinlikleri talan ederek bölgeye termik santral şantiyesi kurmak isteyen Kolin şirketine desteğiyle bilinen dönemin Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bölgede santral istemeyen halkı ve aktivistleri durdurmaya çalışmıştı.  Kolin, mahkemelerce inşaatı durdurulan santral için hukuku defalarca çiğneyerek binlerce ağacı keserken, jandarma buna göz yummuş, nöbet tutan yerel halk ve aktivistlere saldırmış, Vali Bektaş da talana arka çıkmıştı. Kolin şirketi daha sonra santral için ilöede yeni bir yer bulmuş, bu süreçte kendilerini desteklerini esirgemeden cesaretlendirdikleri için Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a teşekkür etmişti. 

RİZE'DE CENGİZ İNŞAAT'IN YANINDA

Bugün Rize Valiliği koltuğunda oturan Erdoğan Bektaş, bu kez de Cerattepe'de madencilik yapmak isteyen AKP yandaşı patron Mehmet Cengiz'in firmasını koruma konusunda kararlı görünüyor. Rize Adliyesi'nde görülen Cerattepe davasını izlemek, madene karşı mücadele eden yöre halkına destek vermek için gelenleri kente sokmayan Vali Bektaş'ın adı, şimdi de patron Mehmet Cengiz'i ve şirketini koruyor.