Patrondan mahkemeye 'muhtaçlık' belgesi: İşimize yarıyor...

Bir dönemin en çok işçi sömüren patronlarından olan Zeki Tanyeri’nin, oturdukları apartmanın yönetimi ile aidat krizi yaşadığı öğrenildi. Uygulanan yüksek faiz ile birlikte aidat ödemesi 200 bin TL’ye yakın bir rakam olarak çıktı. Yönetim ödeme için icra takibi başlattı. Tanyeri, takibe itiraz etti. Konu mahkemelik oldu. Tanyeri, kazandığı dava dosyasına muhtaçlık belgesi sundu.

"Medyatik patron" olarak tanınan Zeki Tanyeri ile, Banker Kastelli olarak anılan Cevher Özden’den ailesine geçen daireler nedeniyle apartman yönetimi arasında sıkıntı yaşanıyor. 

Edinilen bilgilere göre, Tanyeri ailesi apartman yönetimi ile sıkıntı yaşadı. Aidat ödemeleri yanı sıra, haksız olarak alınmaya çalışıldığı iddia edilen bazı rakamlar nedeniyle taraflar arasında sorun çıktı. Yönetim, Tanyeri’ye yönelik icra takibi başlattı. Takip tutarı 200 bin TL olarak kayıtlara geçti. Tanyeri tarafı, uygulanan faizin fahiş olduğu gerekçesi ile takibe itiraz etti. Bu kez konu icra hukuk mahkemesine taşındı. Tanyeri bu mahkemeye, muhtarlıktan aldığı muhtaçlık belgesini sundu. Yapılan yargılama sonrası mahkeme Tanyeri’yi haklı buldu. Mahkemenin bu kararı istinafa taşındı. İstinaftan da, yerel mahkemenin kararına onama kararı çıktı.

'İŞİMİZİ GÖRÜYOR'

Zeki Tanyeri, yaşananlara ilişkin Hürriyet'e şunları söyledi:

“Bu binada 20 yıldan bu yana yaşıyorum. Daireleri edinme tarihimiz ise 1986 yılı. Evet mahkemeye muhtaçlık belgesi sunduk. Bu doğru. Bunun iki sebebi vardı. Birincisi, karşı taraf mahkemeye, bizim büyük bir zenginlik içinde olduğumuzu öne sürerek yüzde 20 de icra inkar tazminatı ödememizi istedi. Öte yandan, bir dizi dava ile uğraşıyoruz. Ve bu davaların harçları da milyonlarca lira tutuyor. Bu belge bunun için de işimize yarıyor doğrusu. Kamuoyunun gündemine geldi, Cer Çelik’e birileri çökmeye çalışıyor. Biz dev tesisimizi kurtarmak için büyük bir hukuki mücüdele yürütüyoruz. Bu süreçte, bankalardaki hesaplara bloke konulduğu için nakit akışında sıkıntı çektik. Ancak şimdi işleri yavaş yavaş yoluna koymaya başladık” dedi.