Özhaseki: FETÖ'yü AK Parti'den başka temizleyecek kurum yoktu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'FETÖ'yü AK Parti'den başka temizleyecek kurum yoktu' ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "FETÖ'yü AK Parti'den başka temizleyecek kurum yoktu" dedi.

Özhaseki yaptığı açıklamada,"Bunların her biri bir engel, bir zorluktur ama bir PKK belası var. Bu PKK belası dışarıdan ayar verilen, para verilen, silah verilen, akıl verilen, dünyanın en eski, vahşi kabilelerinde kalmamış derecesinde cani, güya sosyalist olduğunu söyleyen ama kapitalistlerin kucağına oturmuş bir teşkilat. Bunlar senelerdir ülkede insanlara kan kusturuyorlardı. Seçime bağımsız parti gibi girip AK Parti'yi iktidardan düşürüp öz yönetimler ilan ederek paçavralarını bayrak diye asarak bağımsızlık peşinde koşuyorlardı. Kocaman bir plan vardı. Arkasında dev ülkeler, akıl, para… Bunlarla mücadele ettik. Hamdolsun, ülkemizin içi temizlendi. Dışarıda şimdi temizlik yapılıyor. Rabbim Mehmetçiklerimize yardım etsin. Bizler de onlara yardım edenlerden oluruz inşallah. Ülkemizin bekası için önemli bir iş bu" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Gülen cemaatine dair ise "Hepimize gelmişler, sırıtık yüzle 'hizmet ehliyiz' diyerek ama bildiğimiz İslami kaideleri ters düz eden, inandığımız ne varsa hepsinin dışında işler yaparak örgütlenmiş yapı. FETÖ'yü temizlemek kolay değildi. Bizden başka da temizleyecek bir Allah'ın kulu, ortam, kurum bir parti de yoktu. Çok şükür, o da temizlendi" şeklinde konuştu.