Otostopçu robot kafası kopartılmış halde bulundu

Kanadalı bir grup bilim insanı tarafından sosyal deney amacıyla yapılan “otostopçu robot”, ABD’nin Philadelphia kentinde kafası koparılmış halde bulundu.

Dış Haberler

Ontario’daki McMaster ve Ryerson üniversitelerinden bir grup bilim insanı tarafından geliştirilen “otostopçu robot”, ABD’nin Philadelphia kentinde kafası kopartılmış olarak bulundu.

Bilim insanlarının, insanların teknolojik yeniliklere verdiği tepkileri görmek üzere hazırladığı bir sosyal deneyin başrol oyuncusu olan HitchBOT adlı robot, daha önce Kanada, Hollanda ve Almanya’da otostop yaparak seyahat etmeyi başarmıştı. Tamamen kendi başına hareket eden ancak insanların yardımına ihtiyaç duyan HitchBOT, ABD seyahatini tamamlayamadı.

ABD’deki yolculuğuna Boston’da başlayan HitchBOT, Salem, Glocester, Marblehead ve New York’a ulaşabilmeyi başardı. Ancak otostopçu robotun son durağı Philadelphia oldu.

Sosyal deneyi gerçekleştiren bilim insanları, “Ne yazık ki HitchBOT dün gece Philadelphia’da saldırıya uğradı. Bazen iyi robotların başına kötü şeyler de geliyor” yorumunu yaptı. Bilim insanları projeye son vermeyi düşünmediklerini de duyurdu.