ÖSO'ya şaşırtmayan iki destek daha...

Afrin operasyonuna TSK ile birlikte katılan ÖSO'ya yönelik eleştirilere Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Sabah yazarı Hilal Kaplan'dan yanıt geldi. İki isim de cihatçı ÖSO'ya destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖSO'yu eleştirenleri hedef alması sonrası şimdi de köşe yazarları harekete geçti.

Bu isimlerden biri olan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, ÖSO'ya ABD ve Rusya'nın "terörist" demediğini söylerken, "Trump bile ‘ÖSO terörist’ demiyor ama CHP diyor! Bu işte bir terslik yok mu?" ifadelerini kullandı.

ÖSO savunuculuğunda bir adım öne çıkan Sabah yazarı Hilal Kaplan ise, "Özgür Suriye Ordusu'nu savunacağız" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Özgür Suriye Bayrağı ile birlikte bayrağımızı da üniformalarında taşıyarak canları pahasına savaşan, Zeytin Dalı harekâtında şimdiye dek ondan fazla şehit veren ÖSO, işgalcilerin taşeronlarına karşı sadece kendi vatanını değil, ordumuzla birlikte bizim vatanımızı savunuyor" diyen Kaplan, "Yarın öbür gün 'Suriye masası' nihayet kurulduğunda, Türkmen, Arap ve Kürtlerden oluşan çoğulculuğu ile ÖSO'nun Türkiye ile hareket ediyor olması, millî menfaatlerimiz açısından da elzemdir. Ancak millî menfaatlerimiz CHP'nin umrunda mıdır; işte ondan hiç emin değilim" ifadelerini kullandı.

İşte Hakan ve Kaplan'ın destek verdiği ÖSO'nun gerçek yüzü: