Osmangazi Belediyesi’nden çocuk istismarcısı Ensar Vakfı'na büyük peşkeş

Bursa Osmangazi Belediyesi adı çocuk taciz ve tecavüzleriyle Türkiye’nin gündemine oturan Ensar Vakfı’na 625 lira kirayla Abdal Kültürevi’ni peşkeş çekti.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın ortaya çıkardığı peşkeş ihalesine yalnızca İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı katıldı. İhalede 620 lira teklifte bulunan İlim Yayma Cemiyeti çekildi, 625 TL teklif veren Ensar Vakfı ihaleyi aldı. Davetiye aracılığıyla yapılan pazarlık usulü ile ihaleye yalnızca AKP yanlısı gerici-islamcı vakıfların davet edilmesi Osmangazi Belediyesi’nin restore ettiği tarihi binaları AKP’lilere peşkeş çektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bursamuhalif.com'un haberine göre, 17 Aralık 2013'te restorasyon aşamasında tarihi Abdal Kültürevi'ne düzenlediği ziyarette basına yaptığı açıklamada "Bu gün bir çoğu yaşayan birer merkeze dönüşen bu yerlere, Abdal Kültür Merkezi de ekleniyor. Cumhuriyet döneminden günümüze kalan ve zamanında tahıl ambarı olarak kullanılan, yığma taş özelliğine sahip depoyu, sanatın ve kültürün merkezi olacak şekilde, aslına uygun bir şekilde restore edip yeniden ayağa kaldırıyoruz" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, binayı sanatla ve kültürle ilişkisinden çok çocuk taciz ve tevacüzleriyle gündemde olan Ensar Vaktı'na peşkeş çekti.

Demirtaşpaşa Mahallesi, Tahıliçi sokakta bulunan tarihi binayı restore ederek Abdal Kültüevi yapan Osmangazi Belediyesi, Sivil Mimari Örneği (SMÖ) olması sebebiyle kamu yararına faaliyet gösteren derneklere kiraya verilebilecek binayı çocuk taciz ve tecavüzcülerine verdi.

Kira tespit komisyonunca belirlerenen 600 TL+ KDV bedelin peşkeşe zemin hazırladığı ihaleye karşı CHP Osmangazi İlçe Başkanı itiraz ederek, "Halkın milyonlarca lirasını harcayarak restore ettirdiği 1500 M2 büyüklüğündeki bu hanı, çocuklara cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı’na peşkeş çekilmesi kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin çocuk istismarcılarına çektiği bu peşkeşi CHP Osmangazi İlçe Örgütü 20 Nisan Çarşamba günü 13.00'de Abdal Kültürevi önünde toplanarak protesto edecekler.