Orman ve Su İşleri Bakanı: Türkiye susuz kalabilir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin susuz kalma ihtimalinin olduğunu söyledi.

DHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde, su açısından çok iyi yönetmezsek susuz kalabiliriz" dedi.

​Antalya'da "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Barajlar" isimli sempozyuma katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin su bakımından zengin olmadığını söyledi. Suyu yönetmek için düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Eroğlu, "Su ile ilgili bakanlık kuruldu. Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde, su açısından çok iyi yönetmezsek susuz kalabiliriz. İstanbul, yıllar önce susuz bir şehirdi. Bazı bölgelere haftada bir su verilirdi. Suyu çok iyi yönettik ve kısa zamanda su kesintilerini kaldırdık. İstanbul'un 2071 yılına kadar su problemi yok" diye konuştu. 

Eroğlu, konuşmasının devamında "Türkiye'de suyun biriktirilmesi zaruri hale gelmiştir. Su ihtiyacımızın yüzde 70'ini sulamada kullanıyoruz. O nedenle suyu biriktirmek zorundayız. Biriktirme yapılması şarttır. Türkiye Çin'den sonra en fazla baraj ve gölet yapan ülke unvanını aldı. DSİ 31 Aralık 2019 sonuna kadar 1071 gölet, baraj ve sulama tesisi yapacak" dedi.