#OpelOReklamKalkacak kampanyası geri adım attırdı, reklam sosyal medyadan silindi

Komünist Parti'nin yaptığı açıklamayla sosyal medyada örgütlenen #OpelOReklamKalkacak kampanyası sonucu opel, Nâzım'ın dizelerinin çarpıtılarak kullanıldığı reklamı sosyal medya hesaplarından sildi.

Opel'in komünist şair Nâzım Hikmet'in dizelerini bozarak yaptığı reklam sosyal medyada büyük tepki topladı. #OpelOReklamKalkacak hastagiyle başlayan kampanya sonucunda şirket reklamı sosyal medya hesaplarından kaldırmak zorunda kaldı.

Komünist Parti, Opel'in reklamı Facebook ve Twitter hesaplarından kaldırdığını duyurarak "#OpelOReklamKalkacak sonrasında reklam şirketin Facebook ve Twitter hesaplarından silindi. Kesin bir açıklama bekliyoruz. Ve bir daha denemeyin!" uyarısı yaptı.

Söz konusu reklamın Hürriyet gazetesinin kapağında yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan Komünist Parti, "Çok kesin olarak uyarıyoruz. O reklamlar derhal kaldırılacak. Şairden, varlığını, emeğini, aklını ve yaşamını adadığı işçi sınıfından ve dünya halklarından, tüm varlığı ile parçası olduğu komünist hareketten özür dilenecek" demişti.