Onur Yürüyüşü'nü tehdit eden Alperen Ocakları Başkanı'na ceza

İstanbul’da Onur Yürüyüşü öncesinde savurduğu tehditler nedeniyle hakkında dava açılan Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican,"halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

İHA

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican’ın İstanbul’da Onur Yürüyüşü'ne ilişkin savurduğu tehditler nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

"Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kürşat Mican, "Türkiye Cumhuriyeti halkının yüzde 99'u Müslüman'dır” diyerek kendini savundu.

Mahkemedeki ifadesinde "Devlet halkının dini değerlerini korumak zorundadır. Benim halkı kin ve nefrete yönelik tahrik ettiğime dair ifadeler var. Bunları kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ve kurumum her zaman farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Beraatimi talep ediyorum” diyen Mican "halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hapis cezasını adli para cezasına çeviren mahkeme, Mican'ın 4bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.